2015. január 31., szombat

Játssz velem!

Bekapcsolta a számítógépet, és leült a játéka elé. Tologatta a kurzort, és a szörnyei ettek, ittak, harcoltak, és tanultak. Észre sem vette, de eltelt egy egész napja vele, mialatt nem jutott ideje szinte semmire. Enni a számítógép előtt evett, a mosással nem foglalkozott, és ha meg nem fájdul a foga, így ment volna még évekig. De a fog fájt, és nem volt mit tenni, időpontot kellett kérni az orvostól. De mi lesz addig a játékkal? Kérdezte magától, és mivel csak másnapra volt hivatalos a fogorvoshoz, az alkalmazáskészítő programjára kattintott. Egész éjjel írta a programot, ami helyettesíti őt a számítógép előtt, amíg a fogát húzatja. El is készült, és elégedetten konstatálta, hogy a program ellátja a szörnyeket, és még fejlődnek is. Álmosan indult az orvoshoz, bekapcsolva hagyva a számítógépet, és mikor hazaért, látta, minden szereplője legalább tíz szintet fejlődött. Mosolyogva dőlt le az ágyába, és a nap hátra lévő részében aludt. Este felkelt, hogy egyen valamit, és szokás szerint leült a gép elé. Megdöbbent a látványtól. Az összes szörnye elérte a maximális fejlettségi szintet. Féltékenységgel vegyes dühöt érzett, amiatt, hogy így megfosztva érezte magát a játék örömétől. Ekkor azonban váratlan dolog történt. Az egyik karakter megszólalt, vékony géphangon.
-Játssz velem!
Hősünk azt hitte hallucinál, de a többi szörnye is követelni kezdte a játékot. Csatába akartak menni, mindenkit, mindent elsöprő háborúba, amit valakinek vezetnie kell. Rákattintott a legszimpatikusabb szereplőjére, és megtette hadvezérnek. Ekkor elindult a hadjárat, sorra győzte le kis serege az ellenfeleket, de ő nem volt elégedett. Nem volt többé szükség rá. A számítógép automatikusan kiszámolta, mi a következő lépés, válaszolt a leveleire és kizárta őt innentől a játékból, ami az élete volt eddig. Figyelte néhány napig, majd a konnektorhoz lépett. Ezt azonban észrevette a vezérkarakter, és újra kérlelni kezdte:
-Játssz velem, játssz velem!

De ez már nem neki szólt, hanem a robotnak, amit ő alkotott meg, és ami játszott, helyette, ezért, némi gondolkodás után kihúzta a számítógépet, és kiment inkább a parkba sétálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése